zondag 27 januari 2013

Thema dieren

De afgelopen weken werkten we in het eerste leerjaar rond het thema dieren. Dat begon met een kooi in de klas zoals jullie ook wel op de blog konden zien. We maakten met de hele klas de kooi klaar om een nieuwe vriend in de klas te ontvangen !

Maandag 14 januari was het zo ver en trokken de bewoners in hun nieuwe huis ! Het waren 2 cavia's van de juf ! Hun naam is PralinĂ© en Muisje. Ze laten zich af en toe wel eens horen in de klas . Ze beginnen dan luid te piepen. Soms wil dat dan zeggen dat de  kids iets stiller moeten zijn of dat de kids hen eten moeten geven !

Muisje , de jongste cavia
De cavia's zullen nog blijven tot 1 februari ook al is het thema al gedaan.

Wat deden we nog de afgelopen weken ? Hoekenwerk rond dit thema natuurlijk !
De kids leerden bij juf Liesbeth een vilten diertje maken : tekenen , uitknippen , naaien en vullen. Het resultaat mocht er zijn.


De kids keken ook leerrijke filmpjes over de dieren in de zee !

Spelen mocht er natuurlijk ook niet bij ontbreken ! De kids speelden met de boerderij en dierenverzorgers van playmobil.


En we oefenden ook ons lezen door deze memory. Op de rode kaartjes vonden we een afbeelding en op de gele kaartjes de naam van het dier. We moesten de twee bij elkaar passende vinden. Wie de meeste kaartjes had, was gewonnen !!!

In een ander hoekenwerk speelden we ook het kippenspel. Hier moesten we zo snel mogelijk tot bij de haan geraken om te kunnen winnen. Onze kippen met de helm , de pet en de hoed mochten racen maar moesten wel uitkijken voor de  haan die soms met eieren durfde gooien !

Hier zochten Safya en Adnane uit welke dieren er uit een ei kwamen en welke dieren niet.

Ook Marwan en Sejla zoeken mee.

Bij dit spel mochten we ook nog eens onze leeskunsten tonen. In het midden van de tafel liggen er kaartjes met dieren. Elk kind trekt om de beurt een kaart en leest wat er op staat. Op elk kaartje vinden ze een beschrijving van een dier. Ze zoeken een dier dat hier bij past. Ze overleggen samen of ze het juiste dier hebben genomen.

Dit spel heet kroko loko. Ieder kind krijgt een krokodil en dobbelt met de dobbelsteen. De dobbelsteen vertelt hen welk dier hun krokodil mag eten. Een dier op het land , in de lucht of in de zee. Ze trachten het juiste dier om te draaien en als dat zo is mag de krokodil het beestje oppeuzelen.

Bij juf Kathy mochten de kinderen zelf beslissen welk dier er uit hun ei ging komen. Eerst maakten ze een identiteitskaart van het dier en daarna mochten ze het dier ook knutselen ! Wat kwamen daar leuke dieren uit zeg !

Ines schrijft er lustig op los !

We zijn benieuwd wat er ons in het volgende thema te wachten staat !Geen opmerkingen:

Een reactie posten