donderdag 21 februari 2013

Thema piraten

Onze kids werkten de afgelopen weken rond het thema piraten. Dat was heel spannend ! We knutselden allerlei dingen in elkaar zoals een piratenhoed en een papegaai en ook maakten we een echte piraat ! Vandaag sloten we het thema af met een leuk hoekenwerk !

We maakten een plattegrond van onze kamer. We maakten ook al met juf Elke een plattegrond van de klas. Dus eigenlijk konden we dit al heel goed !

Bij juf Kathy namen we ons eigen luisterboek op! En dan nog met ons themaverhaal ! Waauw wat kunnen onze kids al goed lezen ! Ze vonden dit ongelooflijk fijn. We zijn benieuwd naar de resultaten.

Bij juf Sandrien maakten de kids een vlot. Dat is een soort boot gemaakt van boomstammen. Een vlot heeft ook een mast met een zeil en een vlag !

In de themahoek herhalen de kids de woordjes die we leerden zoals : kanon , geweer , matroos , schip ,  schop , schatkist , haai , roeiboot , vlot , ...

Rayan was sneller klaar en zocht allerlei woorden met een p.

Er was ook nog de geheimschrift hoek waar de kinderen een geheime boodschap ontcijferden ! En ook Mochten ze met juf Kim een themaboekje maken. We zochten de themawoorden en kleefden die bij de juiste prenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten